Over ons

Geschiedenis en motivatie

Sinds 1985 wonen wij, Wout en Nanny van Deelen, op “De Willemshoeve”. Altijd hebben wij ons gerealiseerd, dat wij bevoorrechte mensen zijn, om op zo’n prachtige locatie te wonen en leven, maar sinds wij deze vreugde van het landleven delen met onze gasten, die op de zorgboerderij en in onze B&B komen, heeft het voor ons een enorme meerwaarde gekregen.

Ontstaan van de zorgboerderij

Al jaren hadden wij plannen voor het starten van een zorgboerderij. Deze plannen hebben wij op 1 september 2006 gerealiseerd. Door de diverse verbouwingen hebben wij ruimte over, die wij graag willen delen met onze medemens. Wij ontvangen gasten met diverse problemen voor een zinvolle dagbesteding en om de vreugde van het landleven te ervaren. Tevens ontlasten wij, door het aanbieden van deze voorziening, de mantelzorgverlener. Zorgboerderij “De Willemshoeve” heeft het kwaliteitswaarborg voor zorgboerderijen.

De hoeve en het erf

De omgeving van de zorgboerderij, is dermate inspirerend, dat de gasten vanzelf tot verschillende activiteiten komen. Rondom de boerderij lopen koeien, geiten, schapen, en paarden. Daarnaast verblijven in de hokken vogels, konijnen en een duif. Er is een boomgaard aangelegd met hoogstamfruitbomen. In de boomgaard scharrelen de kippen met hun kuikens vrij rond. Er kan gewerkt worden in de belevingstuin, het boerenerf en de weilanden. Sinds maart 2007 heeft de zorgboerderij een tuinkas, waarin gezaaid kan worden, maar waar men ook rustig kan genieten van de omgeving in de vroege voorjaarszon. In 2016 is de belevingstuin aangelegd, waar alle zintuigen worden geprikkeld. De activiteiten op onze zorgboerderij zijn afwisselend. De gast bepaalt zelf wat deze tijdens het verblijf wil doen.

Bed and Breakfast “De Willemshoeve”

Een logische stap was om onze toekomstplannen, waar wij het al jaren over hadden, ten uitvoer te brengen en zo nog meer mensen te laten meegenieten van deze prachtige plek, door het bouwen van onze Bed and Breakfast. Deze is op 28 oktober 2011 geopend.
Mies Bouwman heeft de (her)opening verricht, voor een indruk bekijk het filmpje hiernaast.

Respijtzorg

In B & B “De Willemshoeve” zijn mantelzorgers met een zorgbehoeftige naaste van harte welkom. Deze doelgroep heeft de speciale aandacht, omdat het voor deze mensen niet of nauwelijks mogelijk is om op vakantie te gaan. Bij ons zou men gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de Bed & Breakfast, de partner kan gedurende de dag deelnemen aan de dagondersteuning op de zorgboerderij, terwijl de mantelzorgverlener (meestal de partner) erop uit kan trekken en kan genieten van de prachtige omgeving.
Voor eventuele ondersteuning bij ADL is het mogelijk een beroep te doen op verschillende betrokken thuiszorgorganisaties.

Privé

Zowel Wout als Nanny hebben een zorgzame en gastvrije instelling. Wout is maatschappelijk werker en is manager van onze zorgboerderij. Dit betekent dat hij verantwoordelijk is voor de organisatie en dat hij de dagelijkse leiding heeft over de gasten en vrijwilligers, die aan de zorgboerderij verbonden zijn.

Nanny werkt als oncologieverpleegkundige op de afdeling medische oncologie in het Radboudumc in Nijmegen. Daarnaast is zij beleidsmatig betrokken bij de zorgboerderij. De Bed and Breakfast runnen wij samen, dus u zult één van beiden treffen bij de ontvangst of het ontbijt.

Samen hebben wij drie kinderen: 1 zoon en 2 dochters. Onze jongste dochter woont nog thuis en onze oudste kinderen zijn getrouwd. Beiden hebben enkele kindjes. Mogelijk komt u onze kleinkindjes ook eens tegen spelend rondom de hoeve.

Sinds wij de B&B hebben, zien wij onze eigen omgeving door de ogen van onze gasten en realiseren wij ons nog meer in wat voor prachtige omgeving wij mogen wonen en werken.