Doelgroep

Voor wie?

Wij bieden dagbesteding aan mensen met:

  • een psychogeriatrisch ziektebeeld (licht dementerend);
  • een psychiatrisch ziektebeeld;
  • verstandelijke beperking;
  • een combinatie van bovenstaande.

Onze gasten worden begeleid door professionele krachten, die ondersteund worden door een team van vrijwilligers. Door deel te nemen aan de dagbesteding kan opname in een zorginstelling uitgesteld of voorkomen worden en wordt de mantelzorger ontlast.

Wat wij doen?

(Bijna) iedereen geeft er de voorkeur aan om zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Dat is niet altijd realiseerbaar. Dat geldt met name voor mensen van wie de fysieke en/of psychische conditie niet optimaal is. Voor deze doelgroep biedt zorgboerderij “De Willemshoeve” dagbesteding voor één of meerdere dagdelen per week. Onze gasten ontmoeten elkaar in een gezellige leefruimte en genieten van de vreugde van het landleven. Door het aanbieden van deze dagbesteding wordt de mantelzorgverlener in de thuissituatie ontlast of kan opname in een zorginstelling uitgesteld of voorkomen.

Wanneer?

De gasten zijn één of meerdere dagdelen van maandag tot en met vrijdag welkom op de zorgboerderij “De Willemshoeve”. De dagbesteding op de zorgboerderij is kleinschalig. Voor het organiseren van de dagbesteding en het verzorgen en begeleiden van de gasten is er elke dag een professionele kracht aanwezig. Deze wordt ondersteund door een team van vrijwilligers. Voor iedere gast wordt er eerst een zorgplan opgesteld. De begeleiding heeft een sterk gastgericht karakter en is gericht op de individuele behoefte. De meerwaarde van de kleinschalige opzet van de zorgboerderij komt tot uiting in persoonlijke aandacht.